top of page

Hvilken slags politiker ønsker DU?

"Det generøse lederskab er det vigtigste aspekt af det moderne lederskab" - Yes! Ole Fogh Kirkeby I hear you! Jeg vil også anbefale OFK's bog "Det nye lederskab" til alle interesserede.

Og jeg vil tillade mig at overføre OFK's teorier om ledelse til mine tanker om manglende fokus på mangfoldighed også indenfor persontyper i valg af kandidater.

"Den generøse leder" og som OFK også er meget inde på i dette lille klip "den skrøbelige leder" er super vigtig i nutidens samfund. Og hvis vi ønsker #nypolitiskkultur og hvis vi ønsker at gøre op med politikerleden er det fra mit perspektiv et oplagt sted at starte med at vælge mange flere typer af mennesker ind i vore kommunale råd og i Folketinget. Det vil skabe meget bedre dynamik i det politiske kollegium og det vil skabe et meget bredere kommunikationsfelt, som taler til og tager imod mange flere slags mennesker i samfundet.

Den proces skal igang flere steder for at lykkes: Dels hos dem, der bygger valgprocesserne op i partierne. De har ansvar for at gøre det muligt og overskueligt for alle typer mennesker at stille op. Dels hos kandidataspiranterne. De skal have mod til at sætte sig selv og sin skrøbelighed i spil og til skue. Dels hos medierne, der dækker valgene (hvis de dækkes). De skal kigge på det brede felt og ikke kun der, hvor der råbes højest. Og ikke mindst hos dem, der sætter krydset. Alle vælgere har et ansvar for at sætte sig ind i kandidatfeltet og overveje hvad, de synes, er vigtigt.

Men kandidaterne vælges jo i første omgang I partierne og det er her det afgøres, hvilke kandidater den brede befolkning overhovedet har en chance for at stemme på. Derfor er det sådan set også vigtigt at være medlem af et parti og at bruge sin stemme på at vælge mellem kandidataspiranterne. Kun på den måde kan man være med til at ændre på kandidatfeltet. Det er en aha-oplevelse jeg selv har fået for nyligt. Jeg har længe været træt af det udvalg, jeg har haft mulighed for at stemme på. Det var også en af grundende til, at jeg tog imod Alternativet med glæde og nysgerrighed... men det er først, nu jeg har indset, at det er internt i partierne, at det største valg foretages i form af hvordan kandidatfeltet overhovedet skal se ud. Allerede her er der jo en ensretning og en frasortering.

Nå, men her fra en lille opfordring :-) Når I stemmer, så tænk over hvilke værdier og kompetencer, I gerne vil have ind og repræsentere DIG...

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page