top of page

Hvad er Ny Politisk Kultur?

Ny politisk kultur

Ny politisk kultur er den primære årsag til, at jeg er blevet politisk aktiv. Jeg lider den store politikerlede og jeg blev samtidig så træt af at brokke mig og være uproduktiv og sidde i sofaen og være bedrevidende for jeg ved, at det er for let - det er ALTID sværere, når man selv er den, der skal tage en beslutning. Nu har jeg vovet mig ud i den politiske verden med mig selv som frontfigur. Min ambition er at undersøge, hvordan man kan ændre den politiske samtale, så den drejer sig om indhold og ikke om stemmer, vælgere, medier, rævekager og korridoraftaler. Jeg ønsker mig reelle møder mellem holdninger og realitet. Møder der baseres på nysgerrighed til andres holdninger og åbenhed for ny viden. Og ikke mindst politiske møder, der er ærlige.

Netop den ærlighed er vigtig. Og her er det vigtigt at understrege, at Ny politisk kultur ikke handler om at være sød og blid og have rolige samtaler. Det er derimod vigtigt at have de gode ærlige diskussioner; også dem hvor man spytter og hvæser, når blot man holder sig til det reelle møde og emnet.

Men Ny politisk kultur er også mange andre ting og i virkeligheden er betegnelsen "Ny politisk kultur" heller ikke helt retvisende?! For der er da meget af den kultur, der lever nu, som vi ikke skal smide væk. At noget er gammelt, gør det ikke dårligt.

På Alternativets hjemmeside kan I læse det, jeg selv faldt for og der er ingen grund til, at jeg forsøger at skrive det bedre - det kan jeg ikke. Men læs det HER.

Desuden faldt jeg pladask for Alternativets værdibaserede forankring. Som ikke bare er til pynt, men som jeg konstant har oplevet at alting er målt op imod, når der tages beslutninger.

Så er der debatdogmet, som jeg hungrede efter, da jeg først opsøgte Alternativet. Og debatdogmerne så jeg med glæde at Alternativets første politikere forsøgte med hud og hår at efterleve. Og jeg kan endnu tydeligt huske en samtale, jeg havde med en af kandidaterne til folketinget i sommeren 2015, der fortalte, hvordan han oplevede, at de andre politkere søgte hen til ham i pauserne mellem debatterne - som en slags fristed... Vi blev enige om, at det nok var fordi, det ganske enkelt var rart at have en ven og at være sammen med politiske kolleger, der ikke var ude på at skyde en ned eller samle viden, der senere kan bruge som politisk skyts.

Ikke mindst er der manifestet - det taler for sig selv!

Men jeg vil gerne have nuancerne med. Og Ny politisk kultur handler ikke kun om kommunikation; det handler også om organisation. Det handler om at turde at have visioner og at drømme og at acceptere hinanden.

Jeg vil næsten gå så langt som at sige, at Ny politisk kultur rækker meget længere end til politik. For politikernes sprog og dagsorden er er toneangivende for hele samfundet. Og den kultur som lever i den politiske verden har en afsmittende effekt på resten af samfundet. Også derfor hedder mit ordførerskab "Ny politisk kultur og medborgerskab" for hvor går grænsen mellem politikerne og medborgerne? Et andet sted har jeg udbasuneret at min idealpolitiker er en medborger, der har taget et større ansvar for en periode... og med den tanke så er Ny politisk kultur i virkeligheden et ønske om et bedre samfund generelt... intet mindre :-)

Læs Alternativistiske bud på hvad Ny Politisk Kultur er på min hjemmeside HER.

.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page