top of page

JEG STEMMER IKKE


Billedet er taget af min 7 årige søn, da vi var ude på Husum Torv og dele Københavnermål ud

I den sidste stykke tid har jeg været på gaden for at snakke med folk. Jeg indleder gerne med åbningsspørgsmålet ”skal du stemme til kommunalvalget?”. De fleste siger heldigvis ”ja”. Derefter er der enten en meget kort snak om, at de også godt ved hvem, de skal stemme på og så er de hastigt videre, men ret mange vil alligevel gerne høre lidt mere om Alternativets politik eller de vil gerne bare have vores avis med Københavnermålene med hjem og læse i.

Men en del siger faktisk ”nej”! ”Jeg stemmer ikke”.

Mange har faktisk bestemt sig for at lade være med at stemme eller at stemme blankt. Når jeg møder denne holdning bliver jeg dels nysgerrig for at finde ud af hvorfor og dels ærgerlig, fordi at det er et af flere tegn på, at vores demokrati halter.

I torsdags på Vanløse St. mødte jeg Edward. Han var lige blevet pensionist men havde inden da levet et liv med gode jobs og blandt veluddannede mennesker. Han havde også været på overførselsindkomst og mødt forvaltningssystemet. Og det herskende menneskesyn og gentagende oplevelser med ikke at blive hørt og at opleve hvordan andre mennesker ikke bliver hørt sammen med en fornemmelse af, at magt korrumperer og at politikerne ikke prioriterer det vigtige her i livet som børnene, uddannelse og kunst og kultur havde altså tilsammen gjort, at Edward ikke vil stemme.

Jeg kan godt forstå den afmagt man føler, når ingen prioriterer det, der er vigtigt for én.

Det er derfor, jeg har kastet mig ind på den politiske arena. For mig er kampen tilgængelig, men andre har givet op.

Den aller vigtigste opgave politikerne har nu er at give disse mennesker håbet og troen tilbage – det er altafgørende, at vi har alle med eller at vi gør vores bedste for at få alle med. Et samfund der kun er for dem, der magter kampen eller som er naive nok til at gå ind i kampen er et halvt samfund og det er på lånt tid.

Jeg snakkede meget længe med Edward på Vanløse St. og jeg valgte at prioritere den samtale og lade alle de mange andre mennesker gå forbi uden at give dem en avis med Københavnermålene. Denne samtale hvor jeg måske endte med at give håbet tilbage til en mand, det var den vigtigste samtale.

Edward maler også og jeg fik lov til at linke til hans hjemmeside, hvor man kan se nogle af hans flotte malerier.

#HÅB #demokrati #nypolitiskkultur #fællesskab #naboskab #lokalsamfund

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page